Zorg voor jezelf in moeilijke tijden

Als vrouw met de diagnose borstkanker, maak je jouw eigen individuele reis. Daarbij is het belangrijk, en niet altijd makkelijk, om in verbinding te blijven met je lijf en je leven.

Door aandacht te geven aan jezelf en te luisteren naar je innerlijke stem voed je die verbinding.
Ook voor vrouwen die in hun omgeving/familie/vriendenkring, te maken hebben met vrouwen die de diagnose borstkanker hebben gekregen, is deze workshop opgezet.

Hoe zorg jij voor jezelf in moeilijke tijden? Rond dit thema geven Lilian Peters en ik, in samenwerking met Curare, deze creatieve en verdiepende workshop SoulCollage®.

Over SoulCollage®

SoulCollage® is een zachte, soms confronterende en vaak helende manier om te kijken naar wat jij in huis hebt om voor jezelf te zorgen. De beelden die jij bij elkaar zoekt, geven toegang tot antwoorden op dieperliggende vragen. Antwoorden die je helpen om te verwerken, te accepteren, te verbinden en te helen. De SoulCollage® methodiek is ontwikkeld door de Amerikaanse psychologe Seena B. Frost. Het is een intuïtieve en creatieve manier om zicht te krijgen op zaken die zich in het onbewuste afspelen. Door het maken van collages wordt de diepe werking van oude en nieuwe (overlevings) patronen zichtbaar.

 

Vragen stellen en antwoorden ontvangen

Intuïtief zoek je afbeeldingen, intuïtief plak je ze op een karton. Deze stap in het maken van een SoulCollage ervaar ik altijd als meditatief. Soms maak ik een SoulCollage, gewoon omdat ik er zin in heb. Meestal maak ik een SoulCollage omdat ik de stemming waar ik in zit wil onderzoeken, er woorden aan wil geven en hoop ik op een antwoord die me iets duidelijk maakt en zelfs de moed geeft een stap verder te zetten.

De lezing van de kaart is als een interview met vastgestelde vragen aan de kaart. Vragen als 'Wat is je boodschap voor Jikke' en 'Wat wil je van Jikke'.

De kaart hierboven maakte ik op het moment dat ik zowel in mij als buiten mij een storm over me heen voelde komen, een storm vol van emoties, een storm waarin ik mezelf dacht te verliezen aan die emoties. De kaart geeft voor mij aardig weer hoe ik me voelde. Dat was al helpend, dat ik zichtbaar gemaakt had, wat er in mij gebeurde. De lezing verrastte mij! Ik dacht dat ik een treurig relaas vol verdrietige en wanhopige antwoorden zou krijgen .... niets was minder waar! De boodschap van de kaart bleek een boodschap te zijn die sprak over midden in de storm blijven staan, van verbonden blijven met de aarde, van een nieuwe stap ..... De kaart wil van mij dat ik in mijn 'power' blijf staan, dat ik zelfs mijn masker weg mag halen, dat ik het gat in het midden van mijn romp mag verzorgen en voeden met liefdevolle handelingen.

Wat ik mooi vind aan SoulCollage® is dat je alle stappen, van het kiezen van plaatjes tot het schrijven van de lezing, allemaal zelf zet. Alle antwoorden zitten in mij, en in jou!

Wanneer Waar Kosten Aanmelden

Wanneer: Donderdag 27 juni 2019 van 10:30 tot 17:00

Waar: Het Koetshuis in het park Randenbroekerbos, Heiligerbergerweg 119, 3816AJ Amersfoort.                                               

Kosten: €90,- (inclusief materiaal, hapjes en drankjes) Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Curare.

Aanmelden: Jikke: info@animoso.eu - Lilian: info@lilistree.nl - Curare: info@curare.nl ovv workshop 27 juni

Maximaal 15 deelnemers: Ook vrouwen die in hun omgeving te maken hebben (gehad) met vrouwen met borstkanker, zijn van harte welkom.

Benieuwd naar Curare?

Curare, ruimte om te helen. Nicolien de Kroon is de initiatiefneemster van Curare. Nadat Nicolien zelf borstkanker kreeg en de medische 'circus' doorlopen had, merkte ze dat ze meer nodig had, om op alle lagen van haar bestaan te helen. Als de aanpakker die ze is, zocht ze en vond niet alles wat ze nodig had, dus is ze het zelf gaan creëren! En zo ontstond Curare.

Klik hier om op de facebook pagina van Curare te kijken.

Aanmelden nieuwsbrief