Programma's

Om zo effectief mogelijk antwoorden te vinden op de verschillende levens of werk gerelateerde vragen heeft Jikke een aantal programma's ontwikkeld.

Een week La Palma: De één vooral gericht op het vinden van rust of inspiratie, de ander vooral gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten, heroriëntering en het maken van keuzes.

Trajecten die je kunt volgen vanuit je eigen omgeving. Een kort traject of langer. Via skypegesprekken en creatieve opdrachten werk jij aan jouw eigen regie.

Sabbatical Light

Het Sabbatical Lightprogramma is ontwikkeling vanuit bezinning, actief onderzoeken en reflecteren, om tot inzichten, acceptatie en nieuwe mogelijkheden te komen. Het is een intensief programma voor iedereen die (weer) met passie en hartstocht in het leven en in zijn werk wil staan. Sabbatical Light is bij uitstek geschikt om een nieuwe draai aan je leven te geven.

Sabbatical Light is een intensief traject van vijf maanden. Tijdens die periode verblijf je één week op La Palma. De rest van het traject kun je volgen vanuit je eigen omgeving en desgewenst combineren met je dagelijkse bezigheden. Toch is de Sabbatical Light een echte 'time out'. Je neemt een pas op de plaats, kijkt terug op je leven en kijkt vooruit naar de toekomst. Je creëert de tijd en de mogelijkheid om alles wat je bezig houdt te (her)onderzoeken. Om in de spiegel te kijken, te experimenteren én confrontaties aan te gaan.

Stilte Tijd - Inspiratie Tijd

Stilte Tijd en Inspiratie Tijd gaat over de tijd die jij jezelf geeft. Stilte Tijd is een ontdekkingstocht voor iedereen, die moeilijk of geen tijd vindt voor zichzelf. Omdat je wordt opgeslokt door verplichtingen. Of omdat je geen ‘nee' kan zeggen. Of geen grenzen kan voelen. Of gewoon omdat je iemand bent die almaar doorgaat en zichzelf steeds voorbij loopt.

Inspiratie Tijd is de ontdekkingstocht waarin je inzicht krijgt over hoe het komt dat jouw energie niet stroomt, zoals die zou moeten stromen. Het is een programma voor iedereen die verlangt naar energie. Die het leven als een sleur ervaart en zich moe, lusteloos en ongeïnspireerd voelt. Je ontdekt hoe het komt dat jij energie verliest; je leert om jezelf beter te voeden en te beschermen; je ontdekt waar jij (weer) energie van krijgt.

Deze week vindt plaats op La Palma, bij uitstek dé plek om in de stilte te duiken en om tot nieuwe inspiratie te komen.

 

Coachtrajecten

Heb je een acute situatie of vraag, dan volstaat natuurlijk een kort coachtraject. Alles ging lekker, maar opeens is er een tegenslag, waardoor je even vast zit. Dit kan werk of privé gerelateerd zijn. Een intensief contact van bijvoorbeeld 6 gesprekken in 2 maanden kan heel ondersteunend en verhelderen zijn. Jikke is heel duidelijk in het aangeven van volgens haar ...het feit dat je met gezonde energie en plezier zelf weer achter je stuur ziet.

Zit je in een situatie waarin hardnekkige patronen je tegen houden om iets in je leven te veranderen, dan past een langer coachtraject. Jikke heeft ervaring met coachtrajecten die over een periode van 2 1/2 jaar lopen. Vaak zijn het diep liggende patronen, gebaseerd op normen en waarden uit je gezin van oorsprong. Met vallen en opstaan leer je te herkennen welke pratronen met achterliggende boodschappen dit zijn. Je verwoordt ze, je accepteerd ze, je ziet wat ze je gebracht hebben en dat je ze nu niet meer nodig hebt en er afscheid van kunt nemen. Wanneer dit proces volop aan de gang is, kun je gaan experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Je mag nieuwe patronen, normen en waarden besnuffelen, uitproberen, tot je gevonden hebt, wat echt voor nu bij jou past. Patronen zijn hardnekkig, je bent er vaal zelfs aan gehecht. 'Je weet niet beter' ... En hoe bijzonder is het wanneer je jezelf die ruimte geeft om door de branding heen te gaan en daarachter een open zee van kansen te ontdekken, waar jij uit kunt gaan kiezen. (zie gedicht van een coachee)

 

Coachen via Skype of Chat

Chat en Skype coachen is een nieuwe eigentijdse en zeer efficiënte werkwijze voor supervisie en coaching. Degene die gecoacht wordt hoeft de deur niet uit en heeft op van tevoren afgesproken tijden via zijn of haar computer contact met Jikke.
Beide hebben grote voordelen. Via de chat 'moet' je al schrijvend verwoorden wat je bezig houdt en kom je snel tot de kern. Alleen met je computer focus je je als vanzelf op het vinden van de juiste woorden, die weergeven wat jou bezig houdt. En wie zijn gedachten en emoties uitschrijft kan niet oppervlakkig blijven. Diepgang in combinatie met een sterke focus en tijdwinst maken chatcoaching daarom een inmiddels beproefde vorm van coaching.

Via skypen kun je vanuit je huis, in je eigen vertrouwde omgeving, jouw vragen onder ogen zien. Geen reistijd, geheel gefocust op je hulpvraag, vol aandacht voor het zoeken van antwoorden, gericht op het vinden van ander gedrag die past bij de situatie waar jij je nu in bevindt, letterlijk en figuurlijk.

Heb je na het lezen van de programma mogelijkheden nog vragen?

Wil jij weten of Jikke de persoon voor jou is om mee aan de slag te gaan?

Neem dan contact op met Jikke en stel jouw vragen.

Aanmelden nieuwsbrief